My Rainbow Dreams

Just Blogger Templates

Tuesday, September 6, 2011

BINATANG KESAYANGAN HAMBAA


SEE WHAT ?

THERE IS FOUR OF US

BRIAN MY BF , BOBELL BFF , ME && ARA BFF

HUHH --' after this maybe we are not going to be like this anymore because of ara will leave all of us . sad :( but i will remember u araa , u're the best among the best .

ARAAA , KAU YG TERINDAH .

SEBAB ?

:: DAH TAKDA AYAT BARUU LEPASNII , k aku faham konsep khidmat neraka kau tuu

:: DAH TAKDA KAWANN PUNYA PASAL

:: DAH TAKDAA ORG NAK PUJUKK AKU KALAU AKU BUAD MUKAA

:: DAH TAKDAA DAHH ERTI BUDII AND LAST OVERNITE

:: DAH TAKDAA MABUKK MABUKK BARBIICANO

:: DAH TAKDAA ORG YG AKAN MEMAHAMI PERASAAN AKU BILA GUNDAH GELANA

:: SAPAA NK PUJUK AKU TIME YAN BUAD HAL ?

:: SAPA NAK JALAN JALAN NGN AKU NNTY ?

:: SAPAA NAK JADI TEMPAT AKU MNANGIS ?

:: AKU NAK BECERITA DGN SAPA NNTY ?

:: NAK MNGUMPAT SORGSORG LA NNTYY

:: JAWASTAN SAPA NAK AMBIL ALIH ?

:: ALAAA TAK SYIOK TA DGR ORG JERID NAMA ARAA 

:: KLAU AKU SUSAH SAPA NAK TOLONG ?

K STOPP -.-------!

ARAAAA , ILOVVEYOUUUU

U MUST KNOW IT

WHATEVER ELSE YOU DO , IM HERE WTH YOU

REMEMBER IT SAYANGG

BENDAA YG  AKU MESTY BUAD TIME KAU TAKDA

** WEYY JGN CURANG TAUU 

NEVERRRRR ARAA NEVERR

** NNTY KALAU LEPAK SBUTSBUT LA NAMA AKU

24JAM AKU SEBUTT ARAA

APA LAGIII ? SEMUA AKU BUAD UNTUK KAUU


NII KAU KENA BUAD UNTUK AKU PULAKK

^^BUAD BAIK BERPADAPADA BUAD JAHAD JGN SESEKALI

^^JGN LUPA AKU KAT SAANAA

^^KENYIT MATA UNTK MAMAT HANDSOME

^^CARI JODOH YG HANDSOME JGN BOTAK BURUK

^^SEBUTSEBUT NAMA AKU SELALU

^^ORG CARI PASAL KAU SERU JE AKU

^^MAKANAN TAKSEDAP TAPI KAU HARUS MAKAN

^^CUTI JEE JUMPA KITAORG EHH :(

^^SELLU FLYING KISS UNTK KITAORG , MOGAMOGA SAMPAI LAA

ARARARARARARARARARRARARARAAAA , WE GONNA MISS YOUU BABYYY , MADUUU , LEBAHHHHHHH , MUAHHHHHHHH <3 



Thursday, August 4, 2011


SAYANGGG 

KAU NAK TAHU SESUATU ?

AKU TAHU KAU BACA <3
  • kau perlu tahu yg aku akan sayang kau ,biarpun suatu masa kau takkan sayang aku
  • kau patut tahu cinta aku untuk kau akan kekal sampai hujung masa aku , walaupun kau dah takda , ia tetap kekal
  • kau patut merasa apa yg aku rasa , berapa bnyak degupan jantung aku bila kau ada dan takda , bila kau takda , degupan jantung aku seakan tehenti . kau nak aku mati ? so kekal dengan aku .
  • bila kau cakap kau nak tggalkan aku , aku rasa macam aku takda sapa sapa , aku rasa macam aku sorg berjalan tanpa arah dan tujuan . kau nak aku jadi gilaa ?
  • sayangg , kalau suatu hari nnty hati kau bukan untuk aku , aku tetap akan pandang kau dan berkata , aku pernah ada ditempat perempuan tu dan aku tahu betapa untungnyaa dan aku tetap akan simpan kenangan kita
  • kau perlu tahu setiap senyuman kau adalah yg paling indah dari segala yg indah di atas bumi ini , aku takperlu cari keindahan lain , cuma kau yg paling terindah dimata aku
  • babyyboy , u know what , u owned my heart , if u throw it , i will die . and u will still alive coz u heart is with me , and i will never throw it , i will keep it till the end of ur life .
DAH STOP , U MENGACAUU .

KBOIBOI


Sunday, July 31, 2011

TAKDAA ?


BERCAKAP BAB MATI

TAKSUKAAA -_______-!

K takkeysah laa apa jenis penyakit kau adaa , au taknak peduli dan amek tahu lansungg , sebab aku taksukaa and aku taknak sedihh . 

SEBAB ?

awak awakk , saya selalu tgok awak pakai all in black , saya tak sanggup tgok awak all in white , walaupun warna tuu suci , tapi saya takuud , sayaa taksanggup .

awak awakk , biasanya kalau awak tido saya ganguu awak smash saya , awak pusing amek bantal tutup mukaa , awak bising kata ngantuk lagyy , awak benggang kalau saya kacauu , tapi nehh saya menangis sebelah awakk , saya goncang badan awak , saya jerit panggil awakk tapi awwak diam , awak tak amik bantal tutp muka awak tak smash sayaa . awak tak tarik saya suruh tido sebelah awak jugakk . tak sanggup awakk .

awak awakk , saya tak sanggup nak cium awak untuk kali terakhir sebelum kebumi sebab selalunyaa bilaa saya cium awak mesty awak mesty awak balas kann , mesty awakk balas bnyakk tapi neh awak diamm , saye jee cium awakk , awakk saya tak sanggup

SAMBUNG NNTY , MOOD GILAA

PENAD MENGALAH


CERITA BERMULAA 

TAK PENAD NAK BACA ?

K kite semua ni insan biasa yg sering melakukan kesalahan kesilapan dan ke ke sebagainya lah kann . tapi kalau dah selalu buad salah dah selalu kena tegur takkan tak faham faham lagy ? mmg kena marah laa ceritanyaa . dah begitu laaa seorg hamba abdi ALLAH yg maha esa lagy maha kaya neh . tak fahm betul akuu . fikir sayangg dan tahap kesabaran masih ada jee .

PERTAMA

Aku sedih laa bilaa time capital R adaa , aku dipingirkan jee . macam takda kaitan gn diee . wuuu aku pompuan wehh , dipinggirkan cmtuu je , sibuk nak peluk and jaga R tuu aku neh ibarat melukut ditepi gantangg , wehh nnty kau nak hidup dgn ku bukan dgn WARJONO tuu . yg si R ni pun taksukaa aku , wehh laki aku laa sukahaty aku laa yg kau sibuk pehal , kau suruh laa die pilih siape die nak , yg kau pun haruslah fahamm , kau ingat kau sape , wlaupun kau bnyak jasa tapi takpaya laaa nak pegang org sampai mcmtuu . yg u pun satuu , layankan sangat , tahulaa lombong emas , heh takfaham betul aku . walaupun telur , aku tetap jelous , rasa macam tak penting ouhh biyy . aku sorg sorg . aku ingat lagy masa kau nak jumpa die aku jalan sorg sorg melilau , kena kacau ngan arab , arab tuu nak ikud aku , bagy aku aiskrim , ingat aku budak bodoh ? aku ingat lagy bilaa org pandang aku , aku takud wehh . then aku terpaksa seorg dekad kedai mamak tuh dengar kau bergelak ketawa dgn R tuu and lain lain . sedangkan akuu dah macam bodoh kat situu , pastu kau lepaskan aku balik ruma sorg sorg jee , kau tau tak bahaye kat situu . kau tau kan KL tuu weyy bukan kampung . cina india semua tengok aku . aku pakai skirt bukan jubahh . macammana kalau jadi apa apa ? aku sedihh sumpah sedih .

K STOP

NANDOS GIRL

Haaa aku benci betine babi lancau sial pukimak haram jadahh gilaa babi tuh do , wehhh pehal nak gedikk , japp laki aku yg gedik nak kau sebenarnyaa , nvmd lah sape nak sape kan tapi lagy sedih na tau kenapaa , aku nehh beria lah tggu die balik keje kann . hen die balik bukan bawak balik cerita seronok or apaa , sibuk dgn PUTERI tuu , ehh SIAL LAAA PUI , aku tahu weyy die cantik kann . tapi kau kena faham aku pun ada hati , aku pun tahu ada perasaan jelous nii . mula mulaa aku biarkan jee , aku merajuk aku buad bodo tapi kau tatahu macammana aku menangis sebab kau , haty aku menjerit nak lepaskan kau tapi aku tak mampu . aku berdoa agar aku dapad tahan segala dugaan ni walaupun kau rasa aku takpedli dgn apa yg kau buad . kali keduaa aku nnampak kau nak text die , lagy aku sedih , aku tatahan aku nak keluar aku nak lari aku dah ta sanggup , tapi bilaa aku lari kau kejar aku kau pujuk aku , kau tahu aku daa penad wey , aku dah cukup merane , kenape tak biarkan aku ? kenape tak pergy jejak org yg rosakkan haty aku neh . aku tahu kau tak smpai hati .

NAK TAHU ?

Aku takkan sesekali jejak perempuan tuu dan sound die , aku akan cakap elok elok minta die jaga kau bagi pihak aku , aku minta die kekal dgn kau dan dapad fahami apa yg kau nak , sebab aku tak mampu kan ? aku nak die dapad buad kau fahamapa erti cinta , kasih dan sayang sebetulnyaa , aku minta die takkan penah lepaskan kau untuk org yg salah , aku nak hulurkan tangan aku supaya bilaa suatu hari nnty kau takdapad gapai tangan die lagy , aku akan sahut . aku tak mampu lihat kau tergapai gapai cari arah tuju . aku tak mampuu . aku sayang kauu , and aku nak die sayang kau lebih dry aku buad .

JGN PENAH RAGU KEBAIKAN AKU

AKU BUKAN PEREMPUAN JAHAT

DAH SEMUA KENA SENYUM :)

HABIS

TERCIPTA YG INDAH


CAPITAL MS :)

NAK CERRITA BOLE DOKK NOKK ?

K MCMNI .

yg rapat rapat tahu laa aku bagaimana . takda hati untuk lelaki , takdaa makna setia dan sayangg or sebagainyaa  hati batu keras gilaa babi laa katekan . bukan sebab frust kee apa , tapi mmg tak terbukak laansungg . tapi ada laa seorg hambaa Allah ni yg bukakan hati akuu . die buad aku sdar kewujudan die , de buad aku sedar kasih sayang , die buad aku tahu apa erti ada yg sayangg kan kitee . sukenyee kitee . dary first aku jumpaa die aku nampak kejujuran die . ntahlaaa , jujur ke awokk ? tapi disebabkan perangai or habit die yg melampau aku takud aku tak mampu nak tanggung semuaa tuu . niat aku nak ubah die . k korg nak tanyee bole ?

IF SOMEONE TUU SUKA MABUK KORG SUKE ?

PEREMPUAN LAA JAWAB .

k aku tak suke sebab aku bukan dalam that category oukayy . aku tak sukaa . aku nak seorg lelaki yg hadir dalam hidup aku adalah lelaki yg baik , if die jahat bagy mata org , aku akan pandang baik jika die baik bagy mata aku . aku taksukaa sebab aku nak die hidup dalam keadaan sempurna . kita makhluk tuhan yg sempurna ciptaannya . kenapa tidak perlu sempurna sikapnyaa ? aku nak die hidupp cara hidup yg sihat , yg tidak melibatlkan apa apa yg dalam kategori TAK ELOK . dats why aku perlu ubah walaupun die cakap nak jadi diry sendiry and if die dah nak kan aku , die sanggup hidup dgn aku die kena lahh ikud apaa yg aku nak .

UNTUK KEBAIKAN BUKAN KEBURUKAN

FAHAM ?

aku nak kau berubah jadi insan yg baik , yg hebad dalam segala apa yg kau lakukan , yg baik tatasusilanyaa ,  yg baik dimata sesiapa pun . bilaa aku takdaa , ada org lain yg bole agungkan selain aku . ada org lain yg bole sanjung kau selain aku , ada org lain yg baik akan gantikan aku . faham ? sekurangnyaa walaupun kite takda jodoh aku tetap akan tersenyum bila lihat kau . aku akan legaa dapad lepaskan kau . sebab aku dah buad yg terbaik untuk kau . aku nak kau jadi seorang yg sempurna dimata semua org . takdaa yg bole pandang serong pada kau . kerana bilaa org buad atau cakap sesuatu tentang kau , aku tetap merasa sebab aku dah pilih untuk hidup kau dan aku yg bersalah jika kau nampak buruk kerana aku takkan dapad sempurna kan kau . 

DAH FAHAM BELUM ? 

SUDHALAA

KBOIBAI

Sunday, July 3, 2011

KAMI ADA KAKI KUAT


NAMPAK TAK KAT ATAS ?

BIASE LERR OVERNIGHT <3

PERGH , masa mulaa nak pergy mmg malas gilaa wa cakap lu lah thenn kawan kan pergy jugak walaupun tgok purse duet ada sekeping saja . dipujuk rayu di touching bagai so saya pun begerak laaa . kesian araa neh mnggu lama nak mampus . suh gerak luu taknokk . then sampai sana jalan-jalan sampai ke pavi nak beli tattoo kedai dah tutup pulakk .  so gerak ke belakang jumpa bee svn nehh . k fine kena ejek pendekk . then pergy amik si eyzan valentino lah sangad tuhh kat depan air pancut katenyee , aku sebut air terjunn  die kate pancut . k takpa kau menangg . dah lepastuu agak kepenatan berjalan ke ali mama nak makan laaa si eyzan nehh lapar pulak . dah habiis tuhh ke sungei wang lepaking situu



HAAAA NEH GERAM

ADA lah seorg hamba abdi neh call , aku malas nak jawab , so suruh si bobell , tbetbe dye buad drama pulakk , geram nyaa aku , mmg taknakk sebenarnyaaa tak sukaaa gilaaa tolonglah fahammm . adoyaii , sumpah apa aku buad semalam hanya untuk korg , k aku mmg pentingkan diri sendiri tak faham perasaan org lain , aku tak berminaddd sangad . errrr . camna nak jelaskan ? adoyy .

APALAGY YG MENARIK ?

AKU tersukaa mamat sorg tuh laaa .

SIAPA ?

RAHSIAAA .

JENGGGG JENNGGG JENGGG 

ennaa

Friday, July 1, 2011

STUDYY MEMBABYY --'


PERGHHH MALAS GILA NAK UPDATE --'

CERITANYA BEGINI

K semua tahu kan aku masuk studyy ? nk dijadikan cerita kat sekolah wa lah taiko datangg tempat org waa adik-adik jaaa . hahaaa . nak buad camnaa wa mmg adik kecikk punyaa lah kann . SEM SATU biasalahh , wehh kepada budak baru tahun depan , tgguu aku buli balik . hahaa . seriously happening and fun laa orientasi but penadd gilaaa bila kami dilayan macam budak-budakk . dan setersnyaaa
YG TAK BEST

MAKANAN TAK SEDAP

KENA PANJAT TANGGA 5 TGKAT

HOSTEL BABUNTUTT

BGUN AWAL 

TAKLIMAT MNGANTUK

KENA MARAH

TABOLE BALIK LEWAD 

sioddd kann ? tu haaaa penjelasan yg rinkasss , tapi adoo yg bestt .

BACAA LERR

ABANG-ABANG FASI BESTT <3

KAKAK SPORTING <3

JEJAKA HANDSOME <3

HOUSEMATE BESTTT !

DEKAD DGN YG TERSAYANG <3 

WUUUUU , SYIOK

aku malas dah nak taipp , akan sambung semulaaaa

daaaaa kawannn , muax 88888

Monday, June 27, 2011

KALAU PERASAN MAKAN CILI


NAK CERITA LAH KANN , dengar lah wahai sang pujangga , hahaa semagat yg amat lah pulekk kite nehh . hishh ada lah sorg hamba allah ni kann , asal dgn aku jeh hangenn semacam . wehh BABI , kau kena sedar kau tuhh takdaa pa yg perlu dibanggakan punn , nak kata handsome macam paria ada laaa , aku tak kutuk kurniaan tuhan , aku cuma kutuk ciptahan tuhan yg tak rety menghargai nikmat nyaa , ada akal gunaa ada minda berfikir lah kawan wehh , aku baik dgn kau so balas laa baik , penah aku buad dajal atau kejahatan , see takpena kan ? so tapayaa nak buat label khas laa babe , duluu aku penah sayang kauu , sekarng aku takbenci kau tapi aku meluat sangat lahhh , jgn sampai aku buadbabi , weh kau jgn nak bajedd kau hott laaa , nak jeh pompuan ramai , mmg patot ex kau tggal kauu .

CUBA LAAA

BUAD BAIK DIBALAAS BAIK

SEKARANG MUNGKIN KAU RAMAI KAWAN

MANA TAHU NANTI KAU SEORG

SO BEHAVE URSELF LA KAWAN

#aku mungkin pernah sayang kauu , tak bermakna bila putus aku patut keluarkan caci makian , aku cuma cakap yg terbaik , takperlu laa kau melihad aku sebagai barang yg kotor walhal sejari pun kau takperna sentuh . faham ? kau buad aku macam aku jijik , ada takkena , jgn jadi tak semegah apa yg org lihat , tolonglaaa kayy .

SUDAH LAA JGN TERASA

KESULITAN HARAP DIKESALI 

ENNA BERHENTY SUDAA :)

ASSALAMM ~

Sunday, June 26, 2011

takperlu berbicara :]


TAHU TAK SAYA RINDU ? 

BEGINI

DENGARKANNN

SAYA RINDU , tapi ntah siapaa lah kann , rasa membuak-buakk yg amadd tapi dengan ingatan yg ikhlas untuk siapa pun ntah laaa kann . harap-harap dapadlah petunjuk siapa jejaka bertuah tuu . u know what , aku rasa macam diri neh kosongg , tak perlukan sesiapaa walhal rasa sunyi yg membuak , bila ada yg sayangg aku mls nak hargai , sebab ? aku takud dgn perasaan aku sendiri , aku penah sayangg , mencinta tapi semua tuh aku tak nampak mana kegunnaannya . well done ENNA , u're such a **** . aku takpena mintak dicinta , aku pun taktahu kenapa . aku sedar ramai yg sayang dan mnaruh harapan tapi aku takperlu semua tuh .

AKU ORG PELIK 

SEBAB ?

pada akuu , aku cuma dicipta untuk seorg lelaki , siapa laki tuh aku takpasti , aku akan tggu , tapi macammana ? siapaa dia ?
-__________________________________________-
aku takpena tahu dan tak cuba nak cari , itulah akuu , takpena berharap pada sesuatuu . tapi lelaki yg dapad cinta aku ternyta beruntung sebab 1000++ yg datang pada aku tapi aku takkan pandang walaupun rupa dia mengalahkan BRAD PITT or what sebab aku adalah pencinta yg setia , aku mencintai seorg bukan dua tiga dan seribu . cinta aku limited . cinta aku perlukan janji untuk sehidup semati . cinta aku untuk selamanya bbukan dua ratus tiga puluh sa hari bulan . dan hati aku terlampau rapuh , lembik , mudah rosak , tak boleh dibiarkan , tabole diletakkan di sebarang tempat sebab ia yg paling berhargaa ia yg paling penting ia yg paling bergunaa .

SO GUD LUCK SESIAPA YG NAK TRY

HAHAAAA 
^_______________________________^


AKU PERGY LAAA --'


WUUUUU , sedihnyaaa rasa nak mnggalkan rumah and kembali ke alam pembelajarann , rasaa apa pun taktahu , sedih hiba tak semangad semua adaa , camanaa neh ? aku try yg the best laa untuk jadi yg terbaik , aku dah rasa terhina sangat , aku nak buat jugakk , kalau bole aku nak pastikan yg aku akan dapadd . dah stop pasal smangat kebagusan aku nehh --. gudgud jeh kan ?

HAHAA

DAD , MOM , SIBLING , FRIEND , LOVE 

huuu , apa boleh dikatakan lagi semuanyaa tersuurat , jgn lupakan aku kay and jgn cakap aku lupakan korg tahuu , aku nehh macam nak ke jauh kann ? padahal CHERAS jee haa . takuddd lahhh nak pegy hostel tuh , nak blaja tuh camanaa nnty , camnaa dy ajar , camnaa lah aku . weehh bnyaknya fikir . seriously takud sangaddd . k YA ALLAH YA TUHANKU BERILAH PETUNJUK KEPADA HAMBAMU YG KERDIL LAGY BERDOSA INI , TUNJUKKAN LAH JALAN YG PATUT AKU LALUI UNTUK KEMUDAHAN DAN KESENANGAN HIDUP AKU , PERMUDAHKAN LAH PEMBELAJARAN KU , PERMUDAHKAN LAH KEHIDUPAN BARUKU , HANYA PADAMU AKU BERSURAH , AMINNN ~

the best of me , ENNA

Friday, June 24, 2011

CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN KOLBU (:


ERRR -.-

FIRSTLY , aku neh bukan hig taste sangad lah cerita diaa . yg harus lelaki tuh takk gemokk :) sedang-sedang or katangg aku sukaa . kurus sekeping lagy aku sukaa . haha

SECONDLY , tolonglahh jgn rambut panjang , aku tak minatt , enna sangadlah menyukai lelaki yg rambut style gituu , kalau pacak-pacak pun omel kannn . ecehhh .

THIRDLY , HARUS TGGI laa ceritanyaa . k aku mmg pendek tapi aku sukaa gila laki tggi . aku baruu 153 , kira lepas jadi polis mainan haha so aku nak laki aku tuh 170 ke atas .

NEH YG AKU NAK LAA

TAKDAPAT PUN TAKPAA

YG WAJIBB

PERTAMA , aku nak dia ada masa untuk layan aku dlam sehari sejam pun takpaa , contoh caring laaa . tanya aku kadmana , buadpe , dah makan ker , aku tak kacau lahh masa kerja or busy kauu . get it ?

KEDUA , dia mestylah bukan kaki perempauan , aku taknak dy pandang gurl lain , kecuali kawan-kawan laa kan . aku taknak dy gedik bermadah pujangga , yg penting bila dy pandang pompuan lain dy nampak laa wajah hodoh aku neh . haha

KETIGA , haruslahh ada masa untuk jumpa aku kalau free , jgn lah dalam seminggu tak jumpa lansungg , rindu tahuu tak ? hahaa , nak sweet-sweet jugak lerr . k faham ?

KEEMPAT , yg harus ialah dy sayang akuu , tak menipu apa punn , apa yg tak elok pun dy kena cakap , aku marah untuk kebaikan bkn kejahatan , engad tuh kayy ? menipu berdosa tauu , haha

K SUDAH HABIS 

ADA CIRI-CIRI TUH ?

CARI AKUU 


KAWAN BARU TAPI SYIOK (:






K  , handsome kan kawan baru kite ? name die JOENYY JENY JUNY , jahadnye kite tukar name die . hehee . nama dy joeny jee . stay BTS kudd , oukay gurl-gurl diluar sana jgn gedik-gedik , i know dy handsome . haha . mesty kembang-kembang dy bace kan ? awak sory kite curi gamba awak . omel omel oo . kayy nak cerita pasal awak , awak neh oukay lahh , baik , lembud , ada adab sopan sebagai lelaki laa . tapi ada awek kan ? k hope awek awak tuu jaga awak molek-molek laa kan . kayy beruntung sape dapad . die neh selalu walling kite tau awak . dy layan jee otak kite y bodo bengap neh . k baik kan dy ? nak cerita apa lagy ? k dy suka main dota and download cerita hantu . tatahu laa , sebab asyik tanya cerita hantu jee . haha .  so sekian pasal dia KBAII .

sambungann 

KIDD BUDI


NEXTTT

eh , macam modelling dah kan ? neh kidds budi , aku tatahu laa nama apa , neh kawan kepada joeny , dy pun kiut miuttt , peduli laa kiut ka apa yg penting dorg nehh baik peneman kala duka aku ,
haha , peneman kala bosan di buku muka nehh . syiokk laa ada kawan . kay budak neh sangad kuat bekerja , and dy ada auto manual masa tidur , haha , hebad biasalah kannn . 

TAMMATTTTT .


PENYESALAN --'


ERR --' 

nak cerita pasal HATI bole ?

bermulaa laaa .

K mcamni laa kawan-kawan , aku ada laa minat sorg mamat nehh , act time dy text aku tuh aku fikir dy ben kawan kepada ex aku neh , aku pun melayan dan tiba-tiba dy cakap dy stay presint 8 , OMG , aku salah org , k malu tak terkata laa jawabnya ,  dah terlanjur tuh aku pun go on lah berkenalan dgn mamat handsome neh , k walaupun dy gemok tapi comel doo , tak tipuu , walaupun aku kutuk dy tapi hakikatnya belakang aku puji dy , k aku minat org yg funny cmtuu . dy pun bole dikategorikan lelaki y tasted aku laa , semard gituu . tapi takpena pulak aku mgharap mamat neh , tak secoocok lah jawabnya dgn mudah . tapi dy pena cakap dy suke aku sayang aku , propa jeh kan biyy ? hha , k aku sayang kau and suka walaupun takpena admit semua tuh , k kite kawan kann ? nak djadikan cerita dy berubah laa pulak , k aku tahu pasal fawwaz kn ? dy kawan kau so kau malas laa nak buad muka mukaa neh , i know , bukan kau sorg laa , mmbe dy yg lain pun mcmtu jugak , hmm takkeysah laa sukahaty kau lahh kan , so kisah kite tammat aku malas nak amik tahu , nak stay teruskan taknak stay blah laa k ? 

THANKYOU (:


DHERR , SOAL HATI SUSAHH WOO .

K AKU NAK BAGY TIPS-TIPS 

FOR ?

TIDAK DTGGALKAN && DISAKITI

FIRSTLY , wehhh tolonglaa jgn nak sayang terlampau sangadd , seteng seteng sudah laa . aku bukan apa lahh contoh laa dalam situation neh kau sayang diaa take care pasal dia apa semua bagai laa kann kau ucap kata cinta penuh  sukaa suki tuh tapi dy pulak jenis perghh cool mak kau , camna pulak tuu ? dy mesty rasa rimas nak haram laa kan , so kau jgn tunjuk sangat terhegeh kau tuu , if dy starting dulu and kau rasa dy pun macam kau baru teruskan sikap sayang terlampau tuh k ?

SECONDLY , cari lahh org yg sayang kau lebihh , maksud aku org yg honestly nak betul-betul kat kauu , konon mcm dia neh seriouslaa , tapi jgn  sampai kau tertipu pulakk , and biar dy sayang kauu , jgn nak pertikaikan semua tuh , kita ada mata kita boleh nampak keikhlasan seseorg tuh , faham ? bilaa someone tuh dah sayangkan kita sangat-sangat , apapun yg buruk akan cantik di mata dy , yg tak elok pun nmpak nice gila kat dia , yg jahad nampak baik , bole dikatakan perfect segala walaupun kau ada buad salah besar dia tetap takkn buang kau slagi kau tak campak dy . get it ?

NAK APA LAGYY ?

THIRDLY , bilaa sang kekasih merajukk , please lerr tapaya nak thegeh memujukk , buadd slow je haa , pujuk tapi buadd lekk , jgn aa buad extravaganza macam heyy youu tolonglaa iu gelisah laa i tabole hidup laa tanpaa youu and so onn , heyy cool babeh , jgn laa nak mcmtuu , mesty org tuh suka gilaa bila kau buad cmtu coz nmpak sangat kau batak diaa , elehh , so kau buat dy tertggu kau ker teringad kau ker , oukayy laa dy nnty yg cari kau , faham takk ? k DONE .

JARI JEMARI DAH BERNANAH

ANAK IKAN ANAK KELI , KALAU RAJIN JUMPA LAGI .
MAK TEMAH NAIK BECA , KALAU RAJIN SILA BACA . 

HAHAHA . ASSAMEKOM .




kesulitan harap diampun :)


LALALALALALALA :DD

ENTRY KALI NEH MNGISAHKAN TENGTANG SEKUMPULAN 

...........................

ORG BODOH (:

whatever lah ceritanyaa kann , yg penting aku nak cakap keppada adik-adik yg terasa or what else lah kann , kenapa kau bodoh sangad dik ? aduh wajib panggil senior ker ? aku duluu gado gak kat sekolaa tapi bila yg ada berkait paut dgn akuu laa , kau pun pena tahu kan pasal aku adik-adik sekalian ?

HORMAT MNGHORMATI ?

bagy aku takperlu laa nak hormat org yg tak rety nak hormat org lain , kau punn bukan tua sangadd , aku ngan junior dulu watlekk jaa bercakap bergurauu kan , taperlu nak sampai tunduk-tunduk hormat laa , neh bukan zaman jepun and kau kalau taktahu erty hormat sebetulnya jangan lah nak bersuara oukayy babi ? jenis aku la kann . just hormat org yg hormatkan kita tak kiraa UMOR   BAWAH ATAU ATAS . get it sang bahalol ?

KUTUK ? BLOG ? FB ?

apa bendaa lah korg nehh , oukayy neh hak masing-masing tahu kann ? so sukahaty maktemah belakang rumah plus adek bla mak tiri kau punya laki punya bini laaa kann nak update apapunn nak tulis apapun janji jgn laa kau mlibatkan hak org lain , nak tagged tagged tuh dah libat org lain oukay , kau just perlu taip NAMA DY BESAR-BESAR tuh pun kalau nak malukan sangad lahh kan , sang kena taip nama neh pulak kau bole buad yg sama and korg bole gado sampai mampus lah kann ? dah mampus jumpa kat neraka dan berjahanam laa sama-sama . 

BACKUP ?

WAKLUU , jgn nak backup org yg bersalah bole takk ? cerita nyaa kalau kau yg bergaduh kau lah yg sette , takperlu laa libat org yg takda kena mngenaa then org yg takda kaitan tuh takpaya laa over sangad laa , chill , jgn bajed kuat kalau kau tak cukup kuat , kunk kalau dah aku hempok kepala kau baru kau nak thau erty penyesalan , dah kau salah kan ? mnyibok pehal ? so org yg da bersalah patut dihukum . takdalah sampai gantung sampai mampus kann . hahaa . kayy stop , get it and smile (:

CUKUP SUDAA , SALAM 1 MALAYSIA

Thursday, June 23, 2011

PENIKAM BELAKANG KAMI --.


OUKAY bukak bukuu mari . ini cerita yg takda kaitan dgn yg makhluk-makhluk yg mungkin terasa dgn entry aku neh laa kan . maklum laa ramai pulak org mcmni kat dunia . MASYAALLAH mintak-mintak dijauhkann . ceritanya begini .

JENGGJENGJENGG

ADIK-ADIK JGN TERIKUD AKAK KAU NEH .

JANJI ?

BAGUSLAAAA SYG .

HAHAA . nak dikatakan laa hamba ALLAH sorg neh suka bercakap besar , aku malas nak mentioned named laa . tapi ya ALLAH mulod dy neh bab kutuk mmg michaele jackson pun kalah , eh apa kena mngena ? ntahh aku pun taktahu laa , ceritanyaa bila depan kami-kami neh dy kutuk laa si makhluk tuhan yg kena kutuk tuh , dy yg starting oukayy , then kami-kami pun teruskan menokok menambah bilaa ceritanya sangadlah tragis oukayy uolls , nak dikatakan backstabbers bilaa tiba-tiba dy nak berbuad baik kat sang kena kutuk neh . kau nak baik suka haty kau lahh , syukran lahh kan tapi takpaya lah kau nak menikam kami pulak kawann , kau pegy cerita apa yg kami kutuk kenapaa . kau yg starting so dosa kau lagy bnyak , kau yg penyebab semuanyaa oukayy . buruk org kau bukak , buruk kauu taknak bukak then tayang ker ? apaker bodoh sangad manusia nehh --' nasib laa aku  neh baik gila babi kalau tak mmg aku tayang daah segala kesulitan kau tuh , hahaa . BODOH GILA MANUSIAA .

K TAMMAT LAAA 

KEPADA YG SUKA BERGADUH TUHH , TAUBAT OUKAY ?

JGN JADI BODDOH OUKAY ?

ASSALAMMUALAIKUM




SIAPAKAHH ?


HERO BARUU ?

JENGGG JENGG JENGGGG .

AKU PUN TATAHU LAAAA --' 

ADA YG NAK OFFER DIRI TAKK ? HAHAAA

OUKAY , cerita sikedd , ada lah suatu ketikaa pagi adalah seorg hamba allah nie tegur aku kat fb , aku pelikk jjee haa , sapa nehh , dy kacau aku laa , cakap KAU AKU pulk tuu , then dy tanye selesa takk , maaflahh dy mmg kasar , haha , aku pun gelak gelak dgn perangai dy , cerita punya ceritaa oukay kami serasi then mulalah texting , dy neh baik uolss , bole dikatakan aku nak org mcm dy untuk bimbing aku suatu hary nnty , insyaallah <3 dary KAU AKU dah bertukar awak saya dahh kalau nak tahu laa . hahaa .

JAPP ADA LAGYLAHHH ,

SIAPA ? CUBA TEKA ,

HAHA .

OUKAYY neh mamat BB itu hardcore marilaa , seriously u;re not my tasted , seriouss , aku dah jujor kann ? hmmm , aku jahadd ,hahaa , aku cuma nak kau tahu jee apa yg sebenarnyaa , and aku dah cakap jgn risau aku takkan buang kau sebab aku takkan buang org yg sayang akuu . so tak peru risau , aku jumpa mamat neh kat BB , cmna ntah dy bole aadore aku pulak , bagy baju , keychain and ROS PUTIH , wehh sampai sekarang bunga kau  hidup lagy tauu , mcm mcm dy buad untuk aku , stop mabukmabukk , then beli handphone and so on . aku jargai sangadd wehh . sayang kauu , hahaa ,

BNYK LAGY ACTUALLY TAPI 

aku MALASS nk taip ,

NGANTUKKK ! 

K ASSALAMUALAIKUMM KAWAN-KAWANNN .

KISAH KELEYPAKKAN (:


SEJAK DUA EMPAT MENJAK neh aku mmg selalu hangg dengan dua kekasih hati pujangga nehh , because of ? hati dah terikad and semenjak berjumpa semula mmg kami serasi laa ceritanya and aku mmg nak lupakan si badak sumbu tuh , so habeskan masa dgn dua org bangladesh kutipan aku nehh . hahaa . aku sayang mereka ni . sangadd banyakkk tahuu kah anda ? takperlu tahuu la kan . walaupun ada perselisihan fahamm , mmg aku sayangg laaa ceritanyaa . 


oukayy dis minahhh bnyak cakap adalah kakak koperasi yg boleh dibanggakan jugalah dalam sekolah aku tuu , hahaa . minah ni kawan sekelas yg sangad serasi takpena bergado bertumbuk apa bagai laa dgn aku , dy neh gangster wehh , pena bergado dgn beruang kutub dalam class , hahaa , see badan dy sekeping jee kan ? haaha sumpah dy hebad and aku sayang dy . dy salah satu peminat blog aku neh laa kann cerita dy . k syuhadaa , untuk kau aku akan update dary masa ke semasa lahh kawann , lately pun aku bnyak berjumpa and meleypak dgn akak koperasi neh , and for ur information dy mmg digilai oleh kanak-kanak khas , hahaa .semua cari dyy .

k assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh :DDD

LAMA TAK HUPDATE :)

OUKAYY , kpd yg suka baca blog aku tuhh , actually mmg aku jarang laa gilaa yg amat nak update . aku just update when ada hero yg baruu sajaa oukayy . kalau takda hero tak becerita laa aku , kalau ada yg happy pun aku tak update coz blog aku mmg bertemakan SEDIH JIWANG KARAT , haha , kpd yg nak ayad-ayad pakwe luu or awek luu bolelah guna ayad-ayad bodoh aku nehh . ntah laa asal aku update blog aku nak nanges . kenapa pun taktahuu and takpatut lerr tahu . k k ada benda lagy nak update . kbai

Monday, May 16, 2011

SERBA DAN SALAH :]



MAYBE ako kena lepaskan kaw . serasanyaaa . ako dah penadd nak menjaga perasaan kaw . yess , mengaku yg ako memang ramay kawan lelaki tapi macam kaw tahu kaw yg special one . kenapa bilaa ako tanyaa kaw nak ako blahh , kaw cakap TAK . bilaa tanya kaw ada org laenn , kaw cakap TAK . bilaa ako tanyaa , ako neh da tak bergunaa or what , kaw cakap MANA ADA LAAA . so , kaw nak ako buadpaa wahai keladi . ako bukan tunggul . hati perempuann kaw taktahu . cepad dan mudah hilang perasaan kalaw tak dijagaa . memang ako dah penad nak memujukk kaw . penad tahap gabann . so hope kaw faham and jawabb lebih bilaa ako bertanyaa . bole sayangg ? SUDAHH FAHAM KANN ? terimass :]]


Friday, May 13, 2011

KARIPAP HANGUSS :]

JENGG JENGG JENGG , hahaaa . harinii time ako busyy bergayut and berFB-ingg , terlupaa pulakk ako bukak api kat dapurr . thenn sebu pasal masakk baruu lahh teringad api kat dapurr . bolehh ker ako tak bau dapur hanget ? adoyyy , hidung tak memaenkn peranan laa pulakk . hahaa . sumpahh berasap satuu dapur ako tuhh . thenn MINYAK mmg hitamm aa , hangedd agaknyaa . mahu tak hanged , bukak punya kuad api then biar 40 minid . mmg laaa hangedd . thenn bilaa minyakk da sejukk ako pun masak laa KARIPAP yg tak sempad masak tadyy . thenn tengok laa resultnyaa kat atas TUHH .

*p/s AGAK BODOH NAK BIAR RUMAH TERBAKAR SEBAB KARIPAP . hahaha .

BLOGGBODODO --.

nak taw kenapa ako cakap BLOG bododo ? sebab tabole nak update for the whole dayyy :]] HAHAHHA . siodddd .

SHAHRIL , pelik-2 jeh kaww --'



AKO betul-2 tak fahamm . actually duluu memg ako sayangkan . but noww , takda lansungg , dah tak mungkinn sebab ako mmg tak percayakan kaw dahh --'

AND the true is , mmg kaww ada awek kan sekarangg ? watafakkk .

Wednesday, May 11, 2011

TODAY MY LIFE BEGINS :]

HAHA . bacaa lirik dyee . macam sesuai jeh dgn akoo :]



Today My Life Begins – Bruno Mars Song and Lyrics Code
i’ve been working hard so long
seems like pain has been my only friend
my fragile heart’s been done so wrong
i wondered if i’d ever heal again
ohh just like all the seasons never stay the same
all around me i can feel a change (ohh)
i will break these chains that bind me, happiness will find me
leave the past behind me, today my life begins
a whole new world is waiting it’s mine for the taking
i know i can make it, today my life begins
yesterday has come and gone
and i’ve learn how to leave it where it is
and i see that i was wrong
for ever doubting i could win
ohh just like all the seasons never stay the same
all around me i can feel a change (ohh)
i will break these chains that bind me, happiness will find me
leave the past behind me, today my life begins
a whole new world is waiting it’s mine for the taking
i know i can make it, today my life begins
life’s to short to have regrets
so i’m learning now to leave it in the past and try to forget
only have one life to live
so you better make the best of it
i will break these chains that bind me, happiness will find me
leave the past behind me, today my life begins
a whole new world is waiting it’s mine for the taking
i know i can make it, today my life begins
i will break these chains that bind me, happiness will find me
leave the past behind me, today my life begins
a whole new world is waiting it’s mine for the taking
i know i can make it, today my life begins
today my life begins…


Listen to Songs: http://videokeman.com/bruno-mars/today-my-life-begins-bruno-mars/#ixzz1M38ruWYh

Tuesday, May 10, 2011

FAIZ , GUD JOB :]

picture 1
picture ke 2
HAHAA , sumpah terkejud mngejud dikejud . tak sangkaa . kaw yg tergilakkan ako tiba-2 dapad tahu kaw ada awek . da ta tahann dgn ako yer ? HAHA . soryyy , ako mmg takpena sayang kaw and cintakann kaw . kaw yg gilakan ako kann ? HAHA . tapi dalam cinta cinta kaw tuh sempad jugak kaww main belakang kan ? well . gud job dearrr :] then nak memujuk laa kononn . silapp besarrr . enna kann . kaw tak kenall . baca picture yg tenteraa . dah buad salahh bole nak memujukk . FUCK !

HAA , nak taw camnaa kantoi . nak jadykan cerita mamat neh bagy ako password fb dye . then si BODOH nehh tak padam lak text-2 yg tenteraa . so , KANTOI laaa . hahaha . happy :]

AGAIN YOU :] suhairizad .

bajed comel kan ? haha
HAHA , sukaa sangad kaw memekak kat telinga ako kan biyy ? pekak ako nanty kaw jugak yg susahh . suka sangad sebud ILOVEYOU . bodoh la kaww . tak larad nak jawab ou . bebal ehh . dahlaa maen card kalahh . dah tak teror nak jugak maenn . pijak kaw nnty ! haha . tady kaw call guna numb laen , bajed macho suara kann ? thenn buad-2 tanya siapa BF ako . haha . suka haty ako lahh . naseb tak tersasul nama A . ako kenal suara kaw taww . so tak dapad lahh nak menyakad ako . then baru 3 hary nak pergy kuantan dah memekak rendu nak jumpa ako . balek nak jumpaa teros . rehad jelah dulu bodoh . haha . biyy , hari-2 kaw call . tak penad ker ? apa special suara ako sampai tak henti-2 mnyemak . haha . betol ker apa kaw cakap yg kaw . . . .

 loadingg ........

  • sayang ako
  • taknak tggal ako
  • taknak lepaskan ako
HAISHH , sesungguhnya hati ako maseh kat someone nehh . walaupun dye dah berubah . ako harap dye jady yg lama . if takk , kaw lah yg akan ganti dye biyy . for the last , ILOVEYOU TOO :]


Monday, May 9, 2011

MOM , CAN I HAVE THIS ?

WHOA , comel kann ? nak jugak nak jugak ! murah je ouuu . please momm , i want this for my upcoming birthday . can rite ? thanks mom . iloveyouuu :) ECECEHH , bab membodek numb 1 . alaaa , baru 300 lebey . d90 cancell , can you ? HAHA , muahh .

Sunday, May 8, 2011

suhairizad :]

awak awakk , na tahu tak pagi tadi mmg saya tgh down menggilaa . kenapa ? HAHA . adalaa . tapi kan kan , awak muncul pulakk , manje sangadd :] sukanya sayaa . nak meet awakk . tak sabarrr <3 haha . setiap apa yg awak lafaz pagi tady . saya tanam tak de lah dalam sangat . tapi okay lahh tanaman saya tuh . haha . wuuu , happy lah jugak dgn aawak . siked-2 terubad jugalahh hati nehh . tapi tak harapkan awak pomm , malas nak berharap lagyy .

SOALAN awak .

  • youu : awak sayang saya tak ?
    • me : awak tu haa sayang saya tak ?
    • youu : i tanya you dulu .
    • me : saya sayang org yg sayang saya .
    • youu : saya sayang awak !
    • me : sayang awak jugak :]
HAHA . kelakar sangad :]

LAGY-2 :]

  • saya nak awak sorg je tau !
  • saya sayang awak je !
  • saya suka awak .
  • awak penyayang , awak baek dekad saya , awak penyabar dgn saya !
  • iloveyouu , awak sorg jeh taw !
  • renduu baby saya :)
  • saya bagi awak pijak saya . tembak pun takpa !
  • saya betul-2 cintakan awak !


wuuuu , i tak sangkaa u bole cakap semua yg tentera kat atas nehh . HAHA . terkejudd saya taww ! nak save laa taknak buang . hehehh !

FAIZ :]


ACTUALLY , kaw hebad biyy . sangad hebadd . cinta kaw hanya untuk ako kan ? cuma ako tapena hargai . apa yg kaw taksuka ako buad . dan dengan setiap kesalahan ako , kaw sentiasa memaafkan . tapi , terlalu buta ako sebab tak nampak semuanya . MAK mesty suka tgok kaw kan biyy ? haha . kaw pun mesty suka kat mak . hee . ako harap , kaw takkan pernah tggalkan ako , dan ako pegang kata kaw yg biyy takkan tggal bby selagy bby tak tggal biyy . awww :)

GET YOUR OWN LIFE DUDE !

kenyataan yg amad menyakedkan . kenapa kenapa kenapa ? yg ako takpena sangkaa mesty terjady . ako tak fahammm lansung . ya Allah , berdosanya ako . biyy , sebelumm neh i da saked , now bertambah saked . kenapa nehhh . ako tak fahamm ! kenapa sekarang baru terbongkar semua ? kenapa tak dulu ? masa ako lansung tak pedulikan kaw , dan tak anggap kaw sesiapa , dan tak perlukan . sekarang , kaw dah bermakna bagy ako . HATI ako sangadlahhh saked yg terlampauu . tapi takpa biyy . ako lepskan . ako pendam segala rasa . untuk KEBAHAGIAAN kaw . ako relaa . pergylaa . capai apa yg kaw inginkan . sesungguhnya , biarlaa ketawaa dan senyum kaw terpahat dihati ako . jikaa semua bukan untuk ako , pergylaa beri kpd yg lebih berhak . yg kaw cinta , damba dan yg kaw hendakk . sekiranya ako tertoleh melihad engkaw , ako harap kaw tak melihat ako .

Wednesday, March 2, 2011

SHAHRIL --' i wanna scream bout it !

 *Saya ni jenis tak pilih kawan, *Ramai orang kata saya tak hensem, saya tak pedulikan semua tuh. *mak saya cakap jgan bercinta kalu org kte syg maen kan kite . . *Saya benci dengan lipas, sebab lipas lari laju, sebab tuh saya tak sempat pukul dia. *Saya suka dengan mak saya, sebab saya anak dia *Saya suka pergi tandas, sebab bila dah jatuhkan saham, saya rasa lega. *Tiap-tiap hari selasa saya akan balik kampung sebab kucing saya akan melahirkan seorang anak. *Saya selalu tumbuk pc sebab kalah main game SDO-X. *Tiap-tiap hari jumaat saya suka makan cendol sensorang sebab masa tuh semua orang pegi sembahyang jumaat. *Saya suka minum air horlicks sebab dalam iklan tv kata beli 2 percuma 1 anak patung. *Saya dulu famous sebab saya dulu kawan dengan salman khan. *Saya lebih rela kawan dengan cimpanzi berbanding kawan-kawan saya sebab diorg semua tak hensem. *Saya suka kat mariah carey tapi dia tak hiraukan saya. *Saya tak suka berbasikal sebab saya takde basikal. *Saya suka tido dengan bantal daripada tilam sebab tilam tak boleh dipeluk. *Saya suka dengan baby sebab bila baby senyum saya rasa baby tuh nak ngorat saya. *Saya tak suka main kejar-kejar sebab takde sapa nak kejar saya. *Saya suka makan lemang sebab pasal lemanglah saya kantoi puasa tahun lepas. *Saya tak suka dengan Britney Spears sebab dia seksi, mak saya marah. *Saya benci cicak sebab cicaklah membuatkan pc saya kejung. *Saya tak suka dengan jennifer lopez sebab dia pernah ajak saya curik tayar lori. *Ramai perempuan suka kat saya sebab saya pandai masak. *Saya suka kluar shopping hanya untuk membeli choki2 *Itu jek la yang saya boleh bagitau, nak tau lebih lanjut sila dail talian bebas tol 1-800-pergi-mampos Ps:-. geng,kalau trkasar bahase..ampun dunia.<3


Monday, February 28, 2011

awakk boleh mggatal bila saye da takdee :)

RGAI DIA SEBELUM TERLAMBAT.... :)
Ni 1 lg cter yg aku jmp msa tga2 belek home... hahahahaha.... cte ni mmg sdey bg aku... n aku harap cte ni bg pengajaran pada sesiapa pn... HA
Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....